Geurbeleving
Geurbeleving
Webshop
Webshop
Wellness & Beauty
Wellness & Beauty
image (2)

Mag ik onze vier hoofdrolspelers voorstellen:

Marokkaanse rozenolie.

De ‘Marokkaanse roos’ (Rosa Centifolia) is een krachtige roos die in heel Marokko groeit (met uitzondering van het Atlasgebergte) en dus goed kan gedijen in warme omstandigheden. De roos heeft dikkere rozenblaadjes en houdt zijn vocht en vetten vast, zodat na destillatie een fijne oliestructuur en een grote hoeveelheid rozenwater overblijft. De rozenolie bevat vitamine A, C, E en de vetzuren Omega 3 en 6. De kleur varieert van warmroze tot diep rozerood en de geur is zacht, warm en licht.

Uit dezelfde  Marokkaanse roos ontstaat door het destilleren een grote hoeveelheid Rozenwater, die heerlijk ruikt. Eveneens bevat deze pure rozenwater vitamine A, B3, C, D en E en de mineralen  Zink en Citric Acid, waardoor dit product voor zowel medicinale als cosmetische doeleinden geschikt is.

Argan olie.

Arganolie wordt gewonnen uit de noten van de arganboom. De arganboom, of Argania spinosa L, behoort tot de familie Sapotaceae. Deze boom kan tot 12 meter hoog worden en de kroon kan een diameter bereiken van 14 meter. De wortels kunnen tot ongeveer 30 meter diep in de aarde groeien. De arganboom is een boom die je tegenwoordig alleen in het zuidwesten van Marokko vindt. Hier kan de boom moeiteloos groeien dankzij de voedzame grond, de continue aanwezige zon en het zeeklimaat in dit gebied. De arganboom groeit hier al eeuwenlang.

Het extraheren van de olie uit de noten gebeurt vaak nog op de traditionele manier door de Berbervrouwen in het zuiden van Marokko. De noten worden gepeld, geroosterd en vervolgens handmatig geperst. De handmatig geperste olie is erg populair in Marokko en bij kenners buiten Marokko. De ‘traditionele’ arganolie is een zeer populair schoonheidsproduct onder Marokkaanse vrouwen vanwege de voedende ingrediënten.

Cactusvijgzaad olie.

Cactusvijgzaadolie is olie afkomstig van de vrucht van de Opuntia Ficus Indica Cactus, ook wel bekend als ‘cactus peer’. Deze cactus wordt tot vijf meter hoog en heeft vrij grote rode, eivormige vruchten; de stekelige peren. Het vruchtvlees is zoet en bevat veel kleine zaadjes. De vijgen zijn aanvankelijk groen, maar verkleuren na rijping naar een mooie geelrode kleur. Cactusvijgen groeien in Mexico, Spanje, Italië, Griekenland, Tunesië, Egypte, Saoedi-Arabië, Israël, Chili, Turkije en Marokko. Marokko heeft de grootste productie en export van cactusvijgzaadolie.

De zaden zijn erg hard en bevatten slechts 5% olie. Dit betekent dat je ongeveer 1000 kilo cactusvijgen nodig hebt voor slechts 1 liter cactusvijgzaadolie. Het gehele productieproces voor 1 liter olie duurt ongeveer 40 uur. Cactusvijgzaadolie is dan ook een van de kostbaarste, meest bijzondere oliën ter wereld.

Kampfer olie.

Kamfer of (Cinnamonum camphora), is een grote, groenblijvende boom die voornamelijk voorkomt in Azië en de mediterrane landen. Kamferolie wordt gedestilleerd uit het hout, de wortels en takken van twee verschillende soorten kamferbomen: de Cinnamomum camphora die zorgt voor de “echte kamfer”. en de Dryobanalops kamfer die de “borneo kamfer” levert. Beide rassen lijken qua eigenschappen en toepassingen erg op elkaar. Kamferbomen kunnen heel oud worden. Deze fijne  olie wordt voornamelijk gebruikt vanwege de geur en om medicinale redenen., het wordt gemaakelijk opgenomen door onze huid en zorgt voor een herstellend, kalmerend en pijnstillend effect. Het geeft je spieren de nodige rust en kan de pijn van krampen sterk verminderen. Dit alles maakt het een zeer populair ingrediënt voor de behandeling van reumatische klachten, bronchitis, spierpijn en kneuzingen.