In het reine komen met de kern in jezelf

Behalve dat ons reuk-zintuig, het zintuig is dat het nauwst verbonden is met het geheugen, is geur ook zeer emotioneel. Het is waarschijnlijk dat een groot deel van onze emotionele reactie op geur wordt bepaald door associatie met een herinnering en het gevoel die deze herinnering met zich meebrengt. Zoals eerder vertelt, ligt ons geheugen-centrum midden in ons brein en kunnen we onze emoties ( al dan wel of niet gekoppeld aan een herinnering) besturen met verschillende geuren.

De parfumindustrie is rond deze connectie gebouwd, waarbij parfumeurs geuren ontwikkelen die een breed scala aan emoties en gevoelens willen overbrengen, zoals bijvoorbeeld
– liefde
– verleiding
– ontspanning

 

Op een persoonlijk niveau is geur uiterst belangrijk als het gaat om aantrekkingskracht tussen twee mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat onze lichaamsgeur, geproduceerd door de genen die deel uitmaken van ons immuunsysteem, ons kan helpen om onbewust onze partners te kiezen, sommige wetenschappers laten weten uit onderzoek dat kussen is ontstaan door eerst (elkaar) te ruiken; die eerste kus is in wezen een oer gedrag waarbij we onze partner ruiken en proeven om te beslissen of ze een match zijn.

Wij hebben met onze geur-combinaties zorgvuldig het gevoel en emotie die we willen opwekken als uitgangspunt genomen, om ons totaal welzijn in balans en harmonie te brengen.

Ontdek welke geuren
– je stresslevel verminderen en een staat van ontspanning opwekken,
– de (zelf)liefde en zachtheid vergroten,
– je een gevoel van weldaad en verwennen geven

Neem contact met ons op voor een afspraak