In het reine komen met de kern in jezelf

Behalve dat ons reuk-zintuig, het zintuig is dat het nauwst verbonden is met het geheugen, is geur ook zeer emotioneel. Het is waarschijnlijk dat een groot deel van onze emotionele reactie op geur wordt bepaald door associatie met een herinnering en het gevoel die deze herinnering met zich meebrengt. Ons geheugen-centrum ligt midden in ons brein en kunnen we onze emoties (al dan wel of niet gekoppeld aan een herinnering) beinvloeden met verschillende geuren.
De parfumindustrie is rond dit principe opgebouwd, waarbij parfumeurs geuren ontwikkelen die een breed scala aan emoties en gevoelens willen overbrengen, zoals bijvoorbeeld
• Liefde
• Verleiding
• Ontspanning
Op persoonlijk vlak is geur uiterst belangrijk als het gaat om aantrekkingskracht tussen twee mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat onze lichaamsgeur, geproduceerd door de genen die deel uitmaken van ons immuunsysteem, ons kan helpen om onbewust een partner te kiezen, zeggen sommige wetenschappers uit onderzoek dat kussen is ontstaan door eerst (elkaar) te ruiken; die eerste kus is in wezen een oergedrag waarbij we onze partner ruiken en proeven om te beslissen of ze een match zijn.
Met onze geurcombinaties hebben we zorgvuldig het gevoel en de emotie die we willen oproepen als uitgangspunt genomen, om ons totale welzijn in balans en harmonie te brengen.
Ontdek welke geuren
• het stressniveau verminderen en zorgen voor een staat van ontspanning,
• het gevoel van (zelf)liefde en zachtheid vergroten
• je een gevoel van welzijn en ‘ik ben het waard’ geven
• het gevoel van balans en harmonie aanwakkeren

Al onze Wellness-oliën dragen bij aan een verbetering van één of meerdere emoties met als doel om het gevoel van welzijn te verhogen. Alle oliën worden topisch aangebracht en werken in op olfactorische septors. voor meer info: info @ scentsandyoursenses.com